XXL Madeliefjes voor basisschool
XXL Madeliefjes voor basisschool

Gemeente Amsterdam — Speelse bloemen als eyecather

Een fleurig schoolplein

Het schoolplein van de Anne Frank 6e Montessorischool in Amsterdam, de basisschool die de beroemde dagboekschrijfster tussen 1934 en 1941 bezocht, is opgefleurd met twaalf gigantische madeliefjes. De bloemen - vermoedelijk de lievelingsbloemen van Anne - staan ​​op een nieuw speelterrein voor de leerlingen, een ruimte die voorheen werd gedomineerd door auto's. CM3 custom-made is samen met landschapsarchitect Szymon Michalski verantwoordelijk voor het design van deze eyecathers.

 • Opdrachtgever

  Gemeente Amsterdam

 • Ontwerp

  Szymon Michalski / CM3 custom-made

 • Realisatie

  CM3 custom-made

 • Locatie

  Amsterdam

 • Jaar

  2023

002 seperator

Esthetische technische engineering

Omdat er weinig ruimte is op het schoolplein bedacht Szymon Michalski, de landschapsarchitect van de gemeente Amsterdam, de madeliefjes. De bloemen gaan flink (3 en 3,5 meter) de hoogte in en geven een speels en ruimtelijk effect. CM3 custom-made dacht mee in het ontwerp en verzorgde de esthetische & technische engineering.

De masten zijn gemaakt van thermisch verzinkt staal dat groen is gepoedercoat. De bloemen bestaan uit wit en geel gepoedercoat aluminium en zijn met de hand gebogen, waardoor ieder exemplaar uniek is. In 2023 zijn de madeliefjes door ons op het schoolplein geplaatst tussen het innovatieve en waterdoorlatende straatwerk.

RSF1822
RSF1809
001 main
RSF1827
RSF1757
RSF1755
RSF1746
RSF1759