Over ons

Over CM3 custom-made

CM3 custom-made geeft uw organisatie, school of gemeente een unieke en herkenbare inrichting. Ons ontwerp- en engineeringsbureau is gespecialiseerd in maatwerkopdrachten in de architectuur en inrichting van de openbare ruimte. De identiteit van uw organisatie staat hierin centraal. Met aandacht voor de omgeving, vorm, materiaal, kleur en detail vertalen wij uw ruwe schets(idee) naar een functioneel en esthetisch eindresultaat.

Missie

Het is de missie van CM3 custom-made om voor uw organisatie het eigen authentieke DNA te vertalen en vorm te geven. Daarin slaan we het liefst een brug tussen esthetiek en techniek; we maken graag het onmogelijke mogelijk.

Visie

De openbare ruimte dient volgens ons een hoge verblijfskwaliteit te hebben, zodat het prettig voor gebruikers is om er te verblijven. Tegelijkertijd behoort de buitenruimte ook functioneel, praktisch en bruikbaar te zijn. CM3 custom-made ontwerpt binnen dit spanningsveld vanuit het perspectief van de beleving en het gebruik en de context van de omgeving. Daarom creëren wij stevige, stoere en fraaie publieksvoorzieningen, die goed tegen een stootje kunnen maar vertalen we ook de fijne belijningen en details. Voor iedereen aangenaam in gebruik en beleving.

Over Ruud van Eggelen

CM3 custom-made B.V. is in 2011 opgericht door Ruud van Eggelen. Van Eggelen (1963) studeerde aan de Eindhovense Design Academy. Hierna werkte hij onder meer als (industrieel) ontwerper voor Studio Tognini, Inter Design en Samson Urban Elements. Omdat de vrijheid van het ondernemerschap hem trok, begon hij in 2011 ontwerp- en engineersbureau CM3 custom-made in Kerkdriel. Hier zet hij zich vol overgave in om mooie ontwerpen voor de openbare ruimte te maken en te realiseren. Uiteraard in overleg met de opdrachtgever en binnen de randvoorwaarden en het gestelde budget. Van XL-picknicktafel en rookzone tot entreebord van een park.

Ziel

CM3 custom-made B.V. streeft naar ontwerpen die recht doen aan de ziel van de plek. Wij zijn er van overtuigd dat iedere stad, dorp of wijk trots mag zijn op zijn eigen identiteit en dat ook mag uitstralen. Daarom hechten we veel waarde aan de specifieke wensen van u als opdrachtgever en andere belanghebbenden in relatie tot de functionaliteit en esthetiek van de plek. Uiteindelijk bundelen we onze ‘krachten’ samen in een krachtig ontwerp met een natuurlijke eigenheid.

Werkwijze

Een goed ontwerp vereist niet alleen visie, creativiteit en inlevingsvermogen. Ook kennis van materialen, kosten en productietechnieken zijn van groot belang. Wij denken graag met u mee en zorgen voor de juiste oplossing van uw esthetische vraagstukken. Zo brengen we advies uit over materiaalkeuze, constructie- en productiemogelijkheden. Daarbij zijn we altijd op zoek naar duurzame oplossingen, zonder het budget uit het oog te verliezen. Indien gewenst organiseren wij het proces, begeleiden we de productie en monitoren we de kwaliteit van uitvoering.

Dialoog

In dialoog met u als opdrachtgever zoekt CM3 custom-made B.V. naar de beste oplossing om ideeën naar een hoger plan te tillen. Wij houden rekening met uw ambities en besteden in het ontwerp veel aandacht aan vorm, materiaal, kleur en detail. Zo ontstaan levendige openbare ruimten, die verrassen en uitnodigen.