Verlichting voor het Vliedpark
Verlichting voor het Vliedpark

Gemeente Goeree-Overflakkee — Dukdalven met armaturen

Robuuste lichtmasten

Een heerlijke avondwandeling maken met de hond, fitnessoefeningen doen bij nieuwe beweegtoestellen of stunts uithalen op de skates: het kan allemaal in Vliedpark in Middelharnis. In 2022 heeft het park een nieuwe impuls gekregen. Er zijn onder meer sport- en speltoestellen en speciale verlichting geplaatst. CM3 custom-made verzorgde het ontwerp en de realisatie van de negen lichtmasten, die zijn gemaakt van een hergebruikte dukdalf met een armatuur van polycarbonaat.

 • Opdrachtgever

  Gemeente Goeree-Overflakkee

 • Ontwerp / realisatie

  CM3 custom-made

 • Locatie

  Middelharnis

 • Jaar

  2022

Op afstand regelbare dimverlichting

Omwonenden van het Vliedpark mochten meedenken over het ruimtelijk ontwerp; het aanleggen van verlichting om het park ook in de avond toegankelijk te maken bleek een grote wens te zijn. Geïnspireerd door de haven van Middelharnis ontwierp CM3 custom-made voor het park een lichtmast die gemaakt is van oude dukdalf. Ieder exemplaar is op maat gefreesd en voor het armatuur werd een gat van maar liefst 5,5 meter diep geboord. De lichtmast steekt 3,5 meter boven de grond uit, zodat deze hufterproof is.

De dukdalven zijn genummerd en voorzien van een Faget-zekeringkast met een armatuur en Zhaga-connector. De verlichting is aangesloten op het openbare verlichtingsnetwerk van de gemeente Goeree-Overflakkee en kan op afstand worden ingeregeld en gedimd. Uiteraard voldoen de armaturen aan de specifieke eisen voor de openbare verlichting.

Vliedpark Middelharnis 5
Vliedpark Middelharnis 4
Vliedpark Middelharnis 1
Vliedpark Middelharnis 2