Velmolen Uden
Velmolen Uden

Gemeente Uden — Groen netwerk door de fruitbomenwijk

Een groen netwerk door de fruitbomenwijk

Het DNA van Uden bestaat uit 5 G’s: Groen, Gezond, Gastvrij, Gezellig en Gezamenlijk. Deze combinatie maakt het voor jong en oud fijn wonen, werken, en leven in Uden. Natuurlijk genieten en slim bouwen aan een duurzame toekomst ... dat is de wens. Én een functioneel kunstwerk, voor én samen met de buurt gerealiseerd.

Alle 5 G’s kwamen samen. Op een aantal bijeenkomsten werd met CM3 custom-made en buurtbewoners gezamenlijk gebrainstormd. Om het Groen in de wijk optimaal te kunnen realiseren moet de biodiversiteit een handje geholpen worden. De G van Gastvrij geldt ook voor dieren. En zo ontstond het idee voor insectenhotels.

 • Opdrachtgever

  Gemeente Uden

 • Ontwerp / realisatie

  CM3 custom-made

 • Locatie

  Uden

 • Jaar

  2020

Vorm van fruit als basis voor insectenhotels

Doordat de wijk Velhoven fruitige straatnamen heeft zoals Bessenhof, Perelaan en Fruitgaard, bedachten de buurtbewoners, op de Gezellige bijeenkomsten, hotels in de vorm van fruit. In stoer cortenstaal werden de fruitvormen vervaardigd. In het binnenwerk van eikenhout is het goed toeven voor vlinders, vogels en kleine insecten.

CM3 custom-made heeft de bijeenkomsten gestructureerd, brainstormsessies vertaald in ontwerpen en de hele engineering en plaatsing verzorgd.

Velmolen Uden Gemeente Uden
Velmolen Uden Gemeente Uden
Velmolen Uden Gemeente Uden