Stationsbank Breda
Stationsbank Breda

Gemeente Breda — Stationsbank Breda

Stationsbank Breda

CM3 custom-made is door de gemeente Breda gevraagd om het schetsontwerp van een bank op de Stationslaan uit te werken tot een technisch uitvoerbaar ontwerp. Het ontwerp en de engineering moesten voldoen aan een aantal criteria: duurzaam, goed te beheren, een monumentale uitstraling en passend in de nieuwe stationsomgeving van Breda.

Het oorspronkelijke idee van de landschapsarchitect was om een bank met een basis van hardsteen te bekleden met hout. Er werden door CM3 custom-made diverse uitwerkingsvarianten aangedragen met respect voor het oorspronkelijke idee. Na een gezamenlijk overleg met de afdeling Beheer en de landschapsarchitect is er op advies van CM3 custom-made gekozen voor een open stalen frame dat bekleed is met hout. Deze optie was zowel prijstechnisch als op het gebied van beheerbaarheid de gunstigste keuze. Het frame is thermisch verzinkt en gepoedercoat. Het hout is gemonteerd op panelen die bij eventuele schade vervangbaar zijn. Tevens is het hout afgewerkt met een Biocoating, dat onder meer bescherming tegen graffiti biedt.

 • Opdrachtgever

  Gemeente Breda

 • Ontwerper

  Harold van den Broek MLA / CM3

 • Levering

  CM3 custom-made

 • Locatie

  Breda

 • Jaar

  2015

Ontmoeten in stijl

Het oorspronkelijke idee van de landschapsarchitect was om een bank met een basis van hardsteen te bekleden met hout. Er werden door CM3 custom-made diverse uitwerkingsvarianten aangedragen met respect voor het oorspronkelijke idee. Na een gezamenlijk overleg met de afdeling Beheer en de landschapsarchitect is er op advies van CM3 custom-made gekozen voor een open stalen frame dat bekleed is met hout.

Deze optie was zowel prijstechnisch als op het gebied van beheerbaarheid de gunstigste keuze. Het frame is thermisch verzinkt en gepoedercoat. Het hout is gemonteerd op panelen die bij eventuele schade vervangbaar zijn. Tevens is het hout afgewerkt met een Biocoating, dat onder meer bescherming tegen graffiti biedt.

Stationsbank Breda Gemeente Breda
Stationsbank Breda Gemeente Breda
Stationsbank Breda Gemeente Breda