Station Driebergen
Station Driebergen

BAM-ProRail — Organische stationsbanken

Organische banken voor NS Station Driebergen-Zeist

Het gebied rondom NS station Driebergen-Zeist is compleet vernieuwd. ProRail heeft het station grondig verbouwd. Het aantal sporen is uitgebreid van 3 naar 4. De intercity’s gebruiken nu de buitenste sporen zodat deze treinen niet meer langs de wachtende reizigers op het perron razen.

In het midden is één breed perron gerealiseerd waar alleen de sprinters stoppen, de intercity’s halen de stoptreinen gewoon in op de nieuwe spoorbaan. Er is een nieuw plein gemaakt onder de sporen door, hierdoor zijn haastige reizigers die over de spoorlijn rennen om hun trein te halen verleden tijd.

 • Opdrachtgever

  BAM-ProRail

 • Ontwerper

  BAM-ProRail

 • Realisatie

  CM3 custom-made

 • Locatie

  Driebergen-Zeist

 • Jaar

  2021

Station Driebergen Miedema BAM-ProRail

Herkenbaar en doeltreffend buitenmeubilair

Het nieuwe station moet zoveel mogelijk energieneutraal worden. De perronkappen worden voorzien van zonnepanelen. De bomen rondom het station worden waar mogelijk verplaatst of gecompenseerd door het planten van nieuwe bomen.

Het meubilair is gemaakt met een mooie mix aan materialen. De organische vormen, uitgevoerd met het ruwsteense onderstel gecombineerd met het warme en duurzame Cumaru hardhout en beton levert een fraai eindproduct op.

Station Driebergen Miedema BAM-ProRail
Station Driebergen Miedema BAM-ProRail
Station Driebergen Miedema BAM-ProRail