Pompplein Assen
Pompplein Assen

Gemeente Assen — Binnenstad in evenwicht

Zitbank met mini-podium en evenwichtsbalk

Het Pomppleintje in het centrum van Assen is een geliefde plek om even uit te rusten. De gemeente Assen en ondernemersvereniging Hartje Stad vroegen CM3 custom-made om een nieuwe zitbank met mini-podium te ontwerpen. In de houten zitbank is tevens een evenwichtsbalk verwerkt, die onderdeel uitmaakt van een speelroute door de stad.

 • Opdrachtgever

  Gemeente Assen

 • Ontwerp / realisatie

  CM3 custom-made

 • Locatie

  Assen

 • Jaar

  2020

Pompplein Assen Gemeente Assen

Speelroute door de stad

In samenspraak met de gemeente Assen en de lokale ondernemersvereniging bedacht de ontwerper een houten zitbank van FSC Camaru en thermisch verzinkt staal. In de steenvormige bank van 6,5 meter lang en 5,5 meter breed is een uitsparing gecreëerd voor de boom, die op warme dagen verkoeling en schaduw biedt. Ook is er deels een rugleuning aangebracht.

Een deel van de zitbank vormt een mini-podium, waarop kleinschalige voorstellingen en optredens kunnen plaatsvinden. Eveneens bijzonder is de stalen evenwichtsbalk (way finding), die aan de rand van de bank is aangebracht. De bank is onderdeel van de speelroute ‘De pups van Mannes’. Middels gele pootafdrukjes zijn de speeltoestellen en -aanleidingen in de binnenstad aan elkaar verbonden. De pootjes zijn ook op de evenwichtsbalk aangebracht.

Pompplein Assen Gemeente Assen
Pompplein Assen Gemeente Assen
Pompplein Assen Gemeente Assen
Pompplein Assen Gemeente Assen