MTD Roomzone
MTD Roomzone

Jeroen Bosch Ziekenhuis — MTD Roomzone

Rookzone Jeroen Bosch Ziekenhuis

De basis is een overkapping met een doorsnede van 4 m. Deze is voorzien van een kleine tafel voor wat steun of om dranken op te plaatsen. Aan de onderzijde van de ‘paraplu’ verlichten 48 dimbare LED spots de ruimte onder de overkapping. De staander van de overkapping is tevens de hemelwaterafvoer. Op deze manier ondervinden de gebruikers geen hinder van waaiend hemelwater aan de rand van de overkapping. Het element is opgebouwd uit RVS materialen, gecoat in een AKZO coating dat aansluit bij het overige terreinmeubilair en de gevels van het gebouw.

 • Opdrachtgever

  Jeroen Bosch Ziekenhuis

 • Ontwerper

  MTD Landschaparchitecten

 • Realisatie

  CM3 custom-made

 • Locatie

  's-Hertogenbosch

 • Jaar

  2011

Roken op maat droog en comfortabel

Op twee van de drie locaties is de overkapping uitgebreid met een windscherm. Deze bestaat uit subtiele staanders met polycarbonaat transparante platen. Om ongelukken te voorkomen zijn deze voorzien van een elegante lijn met een uitgelaserd rook-logo. De afmeting van het windscherm is vrij eenvoudig aan te passen door meer of minder delen te plaatsen.

Rond de overkapping zijn zitelementen uit Aziatisch graniet geplaatst. Deze ‘poefjes’ hebben een fraai detail, dat overeenkomt met de staander van de overkapping en vormen een informele zitgelegenheid tijdens het roken. De asbakken zijn eveneens vervaardigd is graniet. Het RVS uitneembare blik is eenvoudig te ledigen.

MTD Roomzone Jeroen Bosch Ziekenhuis
MTD Roomzone Jeroen Bosch Ziekenhuis
MTD Roomzone Jeroen Bosch Ziekenhuis
MTD Roomzone Jeroen Bosch Ziekenhuis