Meubilair Woensel
Meubilair Woensel

Gemeente Eindhoven — Meubilair Woensel

Zitmeubilair en afdekroosters busstation

Het nieuwe busstation aan de Montgomerylaan/Churchilllaan bij Winkelcentrum Woensel is onderdeel van de nieuwe Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV)-lijn, die wordt aangelegd in de regio Eindhoven. CM3 custom-made heeft het zitmeubilair en de afdekroosters van het project ontworpen en geëngineerd.

In Eindhoven is een nieuw busstation gerealiseerd bij Winkelcentrum Woensel. De halte dient als centraal overstapstation voor Noord-Eindhoven. Het busstation heeft een groot glazen 'gevouwen' dak, dat is ontworpen door Els Mommersteeg van architectenbureau Wagemaker uit Rosmalen. Het noordelijke deel van het busstation is overdekt, het zuidelijke deel vormt de overgang naar de groene laanstructuur van de Montgomerylaan.

 • Opdrachtgever

  Gemeente Eindhoven

 • Ontwerper

  Ruud van Eggelen

 • Levering

  CM3 custom-made

 • Locatie

  Eindhoven

 • Jaar

  2017

Ook aan ouderen is gedacht

In opdracht van de gemeente Eindhoven ontwierp CM3 custom-made voor het busstation vier vlakke zitbanken, twee banken met rugleuning en vier armsteunen en een dubbele bank met rugleuning en twee armsteunen per zijde. Dankzij de armsteunen kunnen ouderen/mensen met rugklachten makkelijker opstaan. Alle zeven banken zijn vervaardigd van Jatoba FSC en afgewerkt met een biocoating. Het frame bestaat uit thermisch verzinkt staal.

CM3 ontwierp tevens zes afdekroosters om de kolommen heen. Deze zijn verwijderbaar, zodat de kolommen van de overkapping geïnspecteerd kunnen worden. De roosters zijn gemaakt van RVS en voorzien van een anti-slibpatroon.

Meubilair Woensel Gemeente Eindhoven
Meubilair Woensel Gemeente Eindhoven
Meubilair Woensel Gemeente Eindhoven
Meubilair Woensel Gemeente Eindhoven