Looiersplein Dongen
Looiersplein Dongen

Gemeente Dongen — Looiersplein Dongen

Bank en Zitkubussen Dongen - Looiersplein

De herinrichting van het Looiersplein en omgeving maakt deel uit van het Centrumplan. Het plan is na een uitgebreid traject van inwonerparticipatie tot stand gekomen. Een klankbordgroep, bestaande uit inwoners, ondernemers en bezoekers, heeft hieraan meegewerkt. Het inrichtingsplan van het plein is door het adviesbureau Kragten gemaakt. CM3 custom-made is verantwoordelijk voor het ontwerp van de zitelementen: een grote zitbank en zitkubussen van verschillende hoogtes. Uit een drietal schetsen is het definitief ontwerp gekozen, die CM3 heeft uitgewerkt en geplaatst.

 • Opdrachtgever

  Gemeente Dongen

 • Ontwerp

  Kragten / CM3

 • Realisatie

  CM3 custom-made

 • Locatie

  Dongen

 • Jaar

  2016

Zitbank en zitkubussen

Podium
Het Looiersplein heeft een sfeervolle inrichting gekregen, met ruimte voor ontmoeten en zitgelegenheid. Daarnaast is er een podium geplaatst, dat als speelplek voor kinderen dient en voor kleine evenementen kan worden gebruikt. De buitenranden van het podium is door de gemeente Dongen zelf uitgevoerd. CM3 is verantwoordelijk voor de engineering van het binnenframe en het podiumhout.

Knotplatanen
De knotplatanen zijn begin 2016 weggehaald en in depot gezet door het bedrijf Storix om te voorkomen dat de bomen zouden worden beschadigd tijdens de werkzaamheden. Na de renovatie van het plein zijn de knotplatanen door dezelfde partij weer teruggeplaatst.

Looiersplein Dongen Gemeente Dongen
Looiersplein Dongen Gemeente Dongen
Looiersplein Dongen Gemeente Dongen
Looiersplein Dongen Gemeente Dongen