Houten zitdekken
Houten zitdekken

Besix Infra — Forumplein Maastricht

Een uitnodigende ontmoetingsplek

Het Forumplein heeft binnen de gebiedsontwikkeling van de Brightlands Maastricht Health Campus een rol als groene en uitnodigende ontmoetingsplek gekregen. Zo zijn er door de gemeente Maastricht verschillende platanen, kleinere bomen en heesters geplaatst op het plein dat grenst aan het congrescentrum MECC. Om passanten en bezoekers de gelegenheid te geven om even te zitten zijn er houten banken rondom de bomen gecreëerd. CM3 custom-made heeft hiervoor de zitdekken gerealiseerd en geplaatst.

 • Opdrachtgever

  Besix Infra/Gemeente Maastricht

 • Ontwerp / realisatie

  Buro Lubbers Landschapsarchitectuur & Stedenbouw

 • Realisatie

  CM3 custom-made

 • Jaar

  2022

RSF0792

Praktische zitdekken

Buro Lubbers is verantwoordelijk voor het ontwerp van de herontwikkeling van het plein, waarvoor Arcadis het bestek schreef. CM3 custom-made is door Arcadis benaderd om een raming te maken en bedacht een technische oplossing voor het aanpassen van de bestaande afdekframes. Het plein telt zes bomen die zo’n 7 meter door het parkeerdek steken, waarvan de gaten (van 450 x 450 cm) zijn afgedekt met stalen roosters.

Naast grote plantenbakken voor het plein bedacht de architect zitdekken van hout om de bomen te omringen. De bestaande frames van thermisch verzinkt staal zijn hergebruikt en omhoog gebracht, vervolgens zijn er door CM3 custom-made houten zitdekken van Cumaru FSC op gemonteerd. Twee exemplaren hebben een afsluitbaar luik gekregen voor de stroomvoorziening op het plein. Deze zijn voorzien van gasdrukveren, zodat de luiken eenvoudig en licht zijn te openen.

RSF1904
RSF1916
RSF1932
RSF1902