De Gedenktuin
De Gedenktuin

Zuiderbegraafplaats — Een plek waar kinderen kunnen spelen, ontdekken en herdenken

De Gedenktuin

Ons hart gaat sneller kloppen als we mogen samenwerken, als er aandacht is voor vorm, materiaal, kleur en detail. In dit mooie ontwerp van Monice Janson en Leontien Wiehink komt dit allemaal samen. CM3 custom-made mocht de gedenktuin op de zuiderbegraafplaats te Rotterdam uitwerken en opleveren. Het was erg prettig werken met deze fijne club ontwerpers, uitvoerders en de gemeentelijke Zuiderbegraafplaats.

 • Opdrachtgever

  Gemeentelijke Zuiderbegraafplaats

 • Ontwerp

  Monice Janson en Leontien Wiehink

 • Locatie

  Rotterdam

 • Jaar

  2023

MG 9867

Spelen ontdekken en herdenken

In De Gedenktuin mogen kinderen verdrietig zijn, blij zijn of gewoon even stil. Er kan een steentje neergelegd worden voor de overledene in de nisjes van de huisjes en er kan een brief geschoven worden in één van de openingen. Op verschillende plekken zijn gedichten in het hout gefreesd. Poëzie biedt troost, helpt bij rouw en kan leiden tot een fijn gesprek.

Rondom De Gedenktuin is een betonnen cirkel met zit- en speelelementen gemaakt die de huisjes afbakent en het prettig maakt om te verblijven. Zowel voor kinderen met hun ouders als voor een groep van een basisschool. Meer weten of geïnteresseerd in een Gedenktuin? Ga naar: degedenktuin.nl.

MG 9573
MG 9761
MG 9460 1zoom
MG 9605