100 jaar groot Eindhoven
100 jaar groot Eindhoven

Gemeente Eindhoven — Een insectenhotel voor een leefbare buurt

Mijmeren over het verleden, het heden en de toekomst

Het project groot Eindhoven vierde afgelopen jaar het feit dat in 1920 de gemeenten Eindhoven, Gestel, Stratum, Woensel, Strijp en Tongelre samen gevoegd zijn tot één gemeente. Om dit te herdenken zijn er vijf gedenkbomen, zomerlindes, in de wijken geplaatst. Bij elke boom staat BINKIE, BUGS Bee & Bee of een zitrand op je te wachten die CM3 ontworpen, geëngineerd en geleverd heeft.

 • Opdrachtgever

  Gemeente Eindhoven

 • Ontwerp / realisatie

  CM3 custom-made

 • Locatie

  Eindhoven

 • Jaar

  2020

Voor en door de bewoners van Eindhoven

Er zijn zitplekken gemaakt zodat mensen heerlijk kunnen mijmeren over het verleden, het heden en de toekomst van Eindhoven. BINKIE is een 2,5 meter lange bank en is gemaakt uit massief eikenhout met thermisch verzinkte riemen. In dezelfde stijl zijn zittingen op een muur bevestigd. In beide ontwerpen zit het logo van 100 jaar Groot Eindhoven in verwerkt.

Op meerdere plekken zijn insectenhotels geplaatst. Bij de zomerlinde kunnen de wilde bijen heerlijk BIJ elkaar komen en hopelijk stabiliseren zodat er weer een gezonde populatie ontstaat. De BUGS Bee & Bee is 1,8 en 2,1 meter hoog. In de hotels is ook plek voor andere insecten zoals vlinders, motten en lieveheersbeestjes.

100 jaar groot Eindhoven Gemeente Eindhoven
100 jaar groot Eindhoven Gemeente Eindhoven
100 jaar groot Eindhoven Gemeente Eindhoven
100 jaar groot Eindhoven Gemeente Eindhoven