Hubs Emmen
Hubs Emmen

Gemeente Emmen — Organische vormen uit de natuur

Organisch vormgegeven overkappingen

Op knooppunten van de routes, worden ‘trefpunten’ geplaatst. De trefpunten zijn organisch vormgegeven overkappingen die op enkele punten van de Boulvards worden geplaatst. Deze bieden gelegenheid om even op elkaar te wachten of te schuilen tegen zon of regen. De treftpunten zijn ontworpen voor dit project en worden voor een groot deel uit (bio)composieten gemaakt. Hiermee zijn de trefpunten een innovatief en duurzaam product.

 • Opdrachtgever

  Gemeente Emmen

 • Ontwerper

  Ruud van Eggelen

 • Realisatie

  CM3 custom-made

 • Locatie

  Emmen

 • Jaar

  2015

Bekijk hier hoe dit project tot stand kwam

Een trefpunt in het centrum van Emmen

De organisch vormgegeven overkappingen zijn uitgevoerd in composiet en op enkele punten van de Boulevard geplaatst, samen met enkele bijpassende zitstenen. De HUBS bieden gelegenheid om even te zitten en bieden beschutting tegen zon of regen. De eyecatchers van de Boulevard verbinden onder meer de grote parkeerplaats, centrum en Dierentuin Emmen met elkaar. Dankzij de organische en speelse vorm wordt de fantasie van de bezoekers geprikkeld.

Na een gedegen voorbereiding van sterkte/wind berekeningen werd gestart met de bouw van de HUBS. In de rand van de overkappingen is RGB gestuurde led-verlichting aangebracht, waarmee de kleur naar wens kan worden ingesteld. Onder de overkappingen zijn spots met dimmer geïnstalleerd. In totaal zijn er negen exemplaren op de Boulevard Noord geplaatst, in een later stadium volgen er een aantal op de nieuw aan te leggen Boulevard Zuid.

Hubs Emmen Gemeente Emmen
Hubs Emmen Gemeente Emmen
Hubs Emmen Gemeente Emmen
Hubs Emmen Gemeente Emmen

Hoe bewoners hun omgeving beoordelen zit in kleine dingen bepaald door de omgeving.