Entree en Podium Ijzeren Kind
Entree en Podium Ijzeren Kind

Gemeente 's-Hertogenbosch — Entree en Podium Ijzeren Kind

Entree en Podium Het Ijzeren Kind

Het park Het IJzeren Kind in 's-Hertogenbosch was aan een opwaardering toe, omdat de gebruiksdruk was toegenomen door de komst van een nieuw zorgcentrum en appartementencomplex. In het herinrichtingsplan is er door de gemeente 's-Hertogenbosch onder meer voor gekozen om de entrees van het park duidelijker aan te geven.

  • Opdrachtgever

    Gemeente s'-Hertogenbosch

  • Ontwerper

    Ruben Blok / CM3

  • Levering

    CM3 custom-made

  • Locatie

    Rosmalen

  • Jaar

    2014

Samenspel tussen naam en beeltenis

Op de drie plaatsen waar je Het IJzeren Kind kan binnentreden, zijn daarom herkenbare borden aangebracht van onverwoestbaar cortenstaal. Het schetsidee hiervoor is gemaakt door de afdeling Ontwerp van de gemeente 's-Hertogenbosch. In het ontwerp is een samenspel gezocht tussen de naam van het park, een ijzeren plaat en de beeltenis van een kind als verwijzing naar de naam van het park.

CM3 custom-made heeft het concept verder uitgewerkt en is verantwoordelijk voor de engineering en levering.

Ijzeren kind 3
IMG 7682