22 juni 2024

Betonprinten

3D Betonprinten: Unieke vormvrijheid

In samenwerking met Saint Gobain Weber is CM3 custom-made gestart met de levering van een aantal innovatieve modellen straatmeubilair in geprint beton: van stoel tot bloembakrand. Eerder werkte de partijen al samen aan een project voor NS Station Driebergen-Zeist, waarbij zij organische zitbanken van beton en hardhout creëerden.

Speelse vormen

Betonprinten levert de nodige voordelen op. Zo heb je meer vrijheid bij het ontwerpen en het realiseren van constructieve oplossingen. Een object hoeft niet uit massief materiaal te bestaan, wat bij traditionele productietechnieken wel het geval is. Hierdoor kun je speelsere vormen toepassen.

Ontwerp op maat

De ontwerpen van CM3 custom-made zijn parametrisch; dat wil zeggen dat deze volledig naar klantwens kunnen worden aangepast. Ook helpen we graag opdrachtgevers zoals gemeenten, architecten en aannemers om hun ideeën om te zetten in beton geprint meubilair. Van schets tot en met levering en plaatsing.

Duurzame oplossing

3D betonprinten is een duurzame oplossing: het materiaal gaat lang mee en is recyclebaar. Ook komt er geen mal of freestechniek meer bij kijken. Daarnaast brengt een 3D-printer alleen materiaal aan waar nodig. Minder beton betekent dus minder CO2-uitstoot!

Snel en efficiënt

Het productieproces verloopt efficiënter, sneller en de foutmarge neemt af. Alle wijzigingen worden digitaal doorgerekend. Zo zijn deze direct zichtbaar voor alle betrokkenen én voordat er wordt geproduceerd.

Ben je ook enthousiast geworden over 3D betonprinten? En wil je weten wat CM3 custom-made voor jou kan betekenen op dit gebied? Mail dan naar info@cm3-custommade.nl.